Informatie

Algemeen

Natuurlijk willen we op deze site laten zien waar we voor staan. Kortom, wat heeft Jong Nederland Beesel te bieden (dit geldt natuurlijk ook voor andere afdelingen in Limburg). Jong Nederland wil jeugdigen zoveel mogelijk kansen bieden door hen in de vrije tijd activiteiten aan te bieden. Het is niet alleen ontspanning, neen, het is een beetje ‘leven’ voor diegene die er aan meedoet. Samenwerking, ontdekkingen doen, verantwoordelijkheid nemen, contact en ontmoeting is bij Jong Nederland troef. Daarbij gaat het niet alleen om wat bereikt wordt, maar vooral om wat er beleefd wordt.

De activiteiten vinden plaats in aparte leeftijdsgroepen. Elke groep heeft zijn eigen naam:

Binnen Jong Nederland Beesel onderscheiden we:

  • Maxioren: alle kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool.
  • Junioren: alle kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool
  • Senioren: kinderen van de brugklas en de hierop volgende jaren van de middelbare school.
  • Info-leden: jeugdigen die de vaardigheden van ‘het leiding zijn’ wordt aangeleerd.

Deze groepen hebben elk hun vaste, wekelijkse bijeenkomsten waar ze onder begeleiding diverse activiteiten ondernemen. Binnen Jong Nederland worden de activiteiten verdeeld in verschillende categorieën: Sport & spel, buitenleven en creatief. Binnen deze drie categorieën spelen we ons spel. Enkele voorbeelden zijn: Tochten lopen, buitenspellen, zwemmen, tienkamp, koken op houtvuur, teamspelen, etc.

Buiten deze wekelijkse bijeenkomsten zijn er door het jaar diverse andere activiteiten waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Zo organiseert elke groep zijn eigen bivak (meestal in het voorjaar) en sluiten we elk seizoen af met het zomerkamp. Andere activiteiten zijn o.a. een sinterklaasbivak, winterbuitenspel, kienavond en carnavalsdisco. Ook zijn er diverse activiteiten welke door onze provinciale organisatie Jong Nederland Limburg worden georganiseerd waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Dit betreft activiteiten voor junioren (o.a. een outdoordag en een tournooi) en senioren (o.a. een Moonwalk en een ardennensurvival).

Jong Nederland kan uiteraard niet draaien zonder het vrijwillig kader. Veel volwassenen zien Jong Nederland als een zinvolle en plezierige vorm van vrijetijdsbesteding omdat ze betrokken zijn met het omgaan van kinderen.

Vrijwillig (bege)leiden ze een groep en haar activiteiten. In het omgaan met groepen en de moeilijkheden die zich daarbij kunnen voordoen en in het programmeren van activiteiten worden deze vrijwilligers ondersteund door de provinciale organisatie. Op verschillende manieren wordt getracht de deskundigheid van het kader op een hoger niveau te tillen; o.a. door cursussen, themadagen, brochures maar ook door persoonlijke begeleiding.

Kortom het spel van Jong Nederland is en blijft boeiend door de grote mate van veelzijdigheid wat dit alles met zich meebrengt. En wie de jeugd heeft, heeft nou eenmaal de toekomst.

Voor meer informatie over specifieke zaken kunt u contact opnemen via de contactpagina (klik hier).

Niet genoeg geld? Het Jeugdfonds betaalt

Kunt u het lidmaatschap of de contributie niet (meer) betalen? Vraag dan hulp aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg. Ga naar www.kieseenclub.nl en dien meteen uw aanvraag in zodat uw kind lid kan blijven of worden.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg, per e-mail via limburg@jeugdfondssportencultuur.nl of telefonisch via 06-50904504.