Informatie

Algemeen

Natuurlijk willen we op deze site laten zien waar we voor staan. Kortom, wat heeft Jong Nederland Beesel te bieden (dit geldt natuurlijk ook voor andere afdelingen in Limburg)? Jong Nederland streeft ernaar om jongeren zoveel mogelijk kansen te bieden door hen in hun vrije tijd activiteiten aan te bieden. Het gaat niet alleen om ontspanning; nee, het is een stukje ‘leven’ voor degenen die eraan deelnemen. Samenwerking, ontdekkingen doen, verantwoordelijkheid nemen, contact en ontmoeting staan centraal bij Jong Nederland. Het gaat niet alleen om wat er bereikt wordt, maar vooral om wat er beleefd wordt.

De activiteiten vinden plaats in afzonderlijke leeftijdsgroepen, elk met een eigen naam.

Binnen Jong Nederland Beesel onderscheiden we:

  • Maxioren: alle kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool.
  • Junioren: alle kinderen van groep 6, 7 en 8 van de basisschool
  • Senioren: kinderen van de brugklas en de hierop volgende jaren van de middelbare school.
  • Info-leden: jeugdigen die de vaardigheden van ‘het leiding zijn’ wordt aangeleerd.

Deze groepen komen wekelijks samen voor begeleide activiteiten, die zijn onderverdeeld in drie categorieën binnen Jong Nederland: Sport & spel, buitenleven en creatief. Voorbeelden van deze activiteiten zijn onder andere tochten lopen, buitenspellen, zwemmen, tienkamp, koken op houtvuur en teamspelen.

Naast de reguliere bijeenkomsten zijn er gedurende het jaar diverse andere activiteiten waar kinderen aan kunnen deelnemen. Elke groep organiseert zijn eigen bivak, meestal in het voorjaar, en sluit elk seizoen af met een zomerkamp. Andere activiteiten zijn onder meer een carnavalsdisco, sinterklaasbivak en winterbuitenspel. Ook organiseert de provinciale organisatie Jong Nederland Limburg verschillende activiteiten waar kinderen aan kunnen deelnemen, zoals een outdoordag voor junioren, en de Moonwalk voor senioren.

Jong Nederland kan natuurlijk niet functioneren zonder vrijwilligers. Veel volwassenen zien het begeleiden van Jong Nederland als een waardevolle en plezierige vrijetijdsbesteding omdat ze graag met kinderen werken. Deze vrijwilligers leiden groepen en activiteiten, en krijgen ondersteuning van de provinciale organisatie bij het omgaan met groepen en het ontwikkelen van activiteiten. Op verschillende manieren wordt geprobeerd de deskundigheid van het vrijwilligerskader te versterken, zoals door cursussen, themadagen, brochures en persoonlijke begeleiding.

Het spel van Jong Nederland blijft boeiend vanwege de diverse activiteiten die het biedt. Van sport en creativiteit tot educatie en sociale interactie, Jong Nederland heeft voor ieder wat wils. En het gezegde “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” onderstreept het belang van investeren in jonge mensen. Jong Nederland biedt niet alleen plezier en diversiteit, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van toekomstige generaties.

Voor meer informatie over specifieke zaken kunt u contact opnemen via de contactpagina (klik hier).

Niet genoeg geld? Het Jeugdfonds betaalt

Kunt u het lidmaatschap of de contributie niet (meer) betalen? Vraag dan hulp aan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg. Ga naar www.kieseenclub.nl en dien meteen uw aanvraag in zodat uw kind lid kan blijven of worden.

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met het Jeugdfonds Sport & Cultuur Limburg, per e-mail via limburg@jeugdfondssportencultuur.nl of telefonisch via 06-50904504.